Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dün akşam saatlerinde 3.8050'ye yükselen kur yeni güne 3.80'den başladı, saat 09:27'de 3.7962'de işlem gören kur 3.82'nin üzerini gördü. Lira böylece diğer gelişen piyasa para birimlerine paralel değer kaybetti. Fed'in sıkılaştırmada daha şahin olacağı beklentisi kurun yükselişinde etkili oldu.  

Uzmanlar kurdaki yükselişin devam edebileceğine dikkat çekiyor. HCBC Portföy Yönetimi Stratejist İbrahim Aksoy sabah yolladığı bir notta "Dolar/TL bu sabah 3.7950 civarına gerilerken gelişmekte olan piyasa para birimlerinde kuvvetli bir seyir olmaması kurun gün içerisinde yeniden 3.80 seviyesini aşabileceğine işaret ediyor.

3.8180 dolar/TL’de izlenecek ilk direnç seviyesi. Dolardaki küresel değerlenme eğiliminin sürmesi durumunda TL’de yüklü pozisyon taşıyan yabancı yatırımcının pozisyonlarının bir kısmını stoplayarak Dövize geçmesi böyle bir senaryoda dövizdeki yükselişi hızlandırabilir." yorumunu yaptı.

Bugün yurt içinde sanayi üretim verisi açıklandı. Veri, tahminlerin üzerinde gerçekleşti. İngiltere Merkez Bankası'nın faiz kararı ve ABD'de işsizlik maaşı başvuruları takip edilecek. İngiltere MB'nin faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor.