Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konuya ilişkin bilgi sahibi olan kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Çin hükümeti , yuandaki yükselişe bağlı olarak ülkeden dışarıya olan sermaye çıkışları konusunda daha az endişe duyuyor. 

Hükümetin kotalarını yeni artırdığı yabancı fon yöneticileri, Qualified Domestic Limited Partnership (QDLP) planı altında 2015 yılının sonlarından bu yana ilk kez deniz aşırı yatırımları için Çin sınırları içerisinde para kazanabilecek. 

Şangay'da kota bazında uygulanan plan, Çin hükümetinin hisse ve Döviz piyasalarındaki karmaşaya bağlı olarak sermaye kontrollerini sıkılaştırdığı zamanda gayriresmi bir biçimde askıya alınmıştı. 

Kaynaklardan gelen ve hükümetin websitesinde yer alan bilgiye göre, bu yıl yeni lisansları verilen şirketler arasında JPMorgan, Standard Life Aberdeen, Manulife Financial ve Allianz'ın yatırım kolları yer alıyor. Bu şirketler, QLDP planı altında faaliyetlerini yürütmek için geçtiğimiz ay Şangay'da yurtdışı yatırım iştirakleri kurmuştu. QLDP planı altında faaliyet göstermeye hazırlanan diğer şirketler arasında, BNP Paribas ve AXA'nın varlık yönetimi kolları ile birlikte Robeco ve Mirae Asset yer alıyor. 

Reuters