Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stratejist Mustafa Gözeler bu 2 gelişmenin piyasalara olası etkilerini Bloomberg HT'ye değerlendirdi.

Tillerson'ın ziyaretinde masaya koyacağı şartların önemli olacağına dikkat çeken Gözeler, "Bu açıklamalar 'biz müttefikiz' şeklinde olursa piyasalar olumlu karşılayacaktr. Borsalarımız yeni yüksekleri görebilir" dedi.

Gözeler, bazı dayatmalar olmasının ise piyasalar için olumsuz olacağını vurguladı..

DÜNYANIN GÖZÜ KULAĞI ABD ENFLASYONUNDA

ABD enflasyonunda yükseliş beklentileriyle küresel piyasalarda geçen hafta yaşanan sert satış dalgası sonrası Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisi önemli olacak.

Gözeler, enflasyonun tüm global piyasaların kilitleneceği bir gelişme olacağını belirterek "Çünkü piyasalar son dönemde yaşanan hisse senedi satışının bitip bitmeyeceğini merak ediyor. Bu satışlar düzeltme olarak mı kalacak, yoksa ayı piyasasına dönülecek mi cevabını enflasyon verisinde göreceğiz." dedi.

Çekirdek enflasyonda %0.2 artış beklentisi olduğunu, bu civarda gerçekleşirse piyasanın sakinliğini koruyacağını belirten uzman "ama üstünde gerçekleşecek veri özellikle algoritmalarda sert satışlar yaratacaktır, bireysel satışlar da bunu takip edecektir. Enflasyonda yukarı yönlü sürpriz görebiliriz. Enflasyon verisi yakından izlenmeli" dedi.

BORSA VE KUR NE OLUR?

Gözeler; "Çarşamba gününe kadar kur ve borsada olumlu seyir bekliyorum ama çarşamba günü ve sonrası için olumsuzum. Dolar/TL 'yi 3.85'te görebilir, borsayı da daha aşağıda kapatabiliiz" değerlendirmesini yaptı.