Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Rekabet Kurulunca, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın işletme hakkının 36 yıllığına verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine izin verildi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan Kurul kararlarına göre, NN Hayat ve Emeklilik AŞ ile Alternatifbank AŞ arasında akdedilmiş olan Bankasürans Sözleşmesi'ne, gerekli koşulların tamamını sağlaması dolayısıyla bireysel muafiyet tanınması kararlaştırıldı.

Robertshaw Holdings SARL'ın hisselerinin tamamının ve tek kontrolünün One Rock Range, LP tarafından devralınması, Husky Injection Molding Systems International Ltd'nin, Platinum Equity LLC tarafından dolaylı olarak devralınması ve Unilever NV ile Unilever Plc.'nin margarin iş kolunu oluşturan şirketlerinin ve işletmelerinin, KKR & Co. LP tarafından dolaylı devralınması işlemlerine izin verildi.

Sumitomo Corporation of Americas ve Michelin North America Inc'in ortak girişim kurma işlemine onay veren Kurul, Toyota Boshoku Corporation, Autoneum International AG ve Nihon Tokushu Toryo Co. Ltd. arasında tam işlevsel bir ortak girişim şirketi kurulmasını uygun buldu.

Öte yandan, Affinity Asia Pacific Fund IV tarafından CNC Investment Limited aracılığıyla Fermo Limited'in hisselerinin tamamının devralınması, Eurotech Group BV'nin hisselerinin tamamının MGG Group BV tarafından devralması işlemleri onaylanırken, Alanar Meyve ve Gıda Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ ile Alara Fidan Üretim ve Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ’nin belli oranda hissesinin Tekfen Tarımsal Araştırma Üretim ve Pazarlama AŞ tarafından devralınması işleminin izne tabi olmadığına karar verildi.

Kurul, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Tekirdağ Limanı'nın işletme hakkının 36 yıllığına verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine onay verdi.

AA