Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çarşamba günü ABD'de beklentileri aşan enflasyon verisinin Fed'den faiz artış beklentilerini artırmasıyla 3.79'dan 3.82'ye kadar yükselen, ardından kademeli olarak düşen kur son işlem gününe 3.76 seviyelerinden başladı, ardından dolar endeksindeki düşüş ve ABD Dışişleri Bakanı'nın verdiği ılımlı mesajların etkisiyle 3.75'in altına geriledi.

Euro/TL ise rekor tazelemeye devam etti. Euro dünkü rekor sonrası bugün de 4.7354 ile yeni rekor kırdı, daha sonra 4.70'e indi.

QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Birim Yöneticisi Tolga Kudaloğlu Bloomberg HT'ye Dolar/TL 'de aşağı yönlü marjın sınırlı olduğunu söyledi.

Kudaloğlu "İçeride jeopolitik riskler devam ettiği, enflasyon görünümü olumlu olmadığı için küresel hava olumluyken dahi dolar 3.73'ün altına gelemedi, bu tabloda değişiklik olduğunu düşünmüyoruz. Kurda 3.80'in üzerine ataklar olabilir, orada da kar satışları gelecektir. Kısa vadede kurun 3.73-3.80 bandında dalgalandığını görebiliriz" yorumunu yaptı.

EURO'DA YÜKSELİŞ SÜRER Mİ?

Kudaloğlu Euro'daki rekorların ise büyük ölçüde Euro/Dolar paritesindeki hareketten kaynaklandığını söyledi. Kudaloğlu "Parite 1.25'lerin üzerine çıkarak 2014'ten beri en yüksek seviyelerde, dolar endeksi de 3 yılın en düşük seviyelerinde. Bu da Euro/TL'ye yansıyor. Şu an 4.70 kısa vadede destek haline geldi, 4.75'i hedeflemeye devam ediyor, kısa vadede görünüm euro lehine" şeklinde yorum yaptı.