Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Letonya Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Ilmars Rimsevics, yolsuzlukla mücadele bürrosu tarafından gözaltına alındı.

Devlet televizyonu, gözaltı kararının, yetkililerin başkanın ofisi ve özel mülkünde yaptığı aramaların ardından alındığını kaydetti. Rimsevics'in avukatı Saulvedis Varpins, alınan bu kararın "açık bir şekilde yasadışı" olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Dana Reizniece-Ozola, gözaltı kararı hakkında Pazartesi günü bilgi verileceğini söyledi ve bu kararın ülkenin üçüncü en büyük bankası ABLV ile ilgili olup olmaması konusunda bilgi vermedi. Bakan, bu durumdan ülkenin kredi notunun zarar görebileceğini belirtti ve başkandan görevinden istifa etmesi çağrısında bulunduğunu sözlerine ekledi.

Reizniece-Ozola, Pazar günü Riga'da yaptığı basın toplantısında, "Rimsevics'in merkez bankası başkanı olarak kaldığı her gün, durumu daha da kötüleştirir," dedi ve "Şu anda, Rimsevics'in, en azından soruşturma boyunca, görevinden ayrılmasının iyi olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.