Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Adalet Bakanlığı, yatırım yapmak isteyenlerin, yargısal süreçler hakkında bilgilendirilmesi amacıyla başlatılan pilot uygulama kapsamında, belirlenen asliye ticaret ile fikri ve sinai haklar hukuk mahkemelerinin kararlarını erişime açarak ticari davalarda şeffaflık dönemini başlattı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı'nca, Yatırım Ortamını İyileştirme Koordinasyon Kurulunun (YOİKK) çalışmaları ve Bakanlığın Stratejik Eylem Planı çerçevesinde özellikle iş dünyasının bazı ticari davalara yönelik kararlara ulaşması için çalışma başlatıldı.

Ticari davalarda şeffaflığın sağlanması, yatırım yapmayı planlayanların Türkiye'deki yargısal süreçlerden haberdar olmaları amacıyla Adalet Bakanlığı'nca, kararların duyurulmasına yönelik pilot uygulamaya geçildi.

Pilot il olarak belirlenen İstanbul'da 34 Asliye Ticaret Mahkemesi ile 4 Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi kararlarının internet üzerinden yayınlanması için Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) bünyesinde yeni bir alan oluşturuldu. Söz konusu kararlar, "emsal.uyap.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

İnternet üzerinden yayınlananlar arasında ticari davalar ile fikri ve sinai haklara ilişkin davalarda çıkan kararların istinaf incelemesini yapan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki 5 dairenin kararları da yer aldı.