Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 20 Şubat 2018

1- Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov'un Türkiye ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov’u resmi törenle karşılayacak.

- Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Erdoğan ve İvanov ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, İvanov onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/17.00/17.15/18.00/19.00/19.30)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile görüşecek.

(TBMM/15.00)

- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde İvanov onuruna çalışma yemeği verecek.

(Ankara/13.00)

2- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor" programına katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da programlarda yer alacak.

(TBMM11.30/Ankara/14.00)

3- CHP, HDP ve MHP'nin TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri PYD/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, resmi ziyaret gerçekleştireceği Sudan'da Başbakan Bekri Hasan Salih ile görüşecek, Darfur'da 2 bin 500 kişiye gıda paketi dağıtımına katılacak, TİKA tarafından restore edilen Sultanı Ali Dinar Kasrı'nda incelemelerde bulunacak.

(Hartum/Darfur)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi 37. Toplantısı'na katılacak.

- Çelik ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çukurova Üniversitesi Hukuk Fakültesinin açılışına, Güzel Sanatlar ve Eczacılık Fakültesinin temel atma törenine ve Seyhan'daki Zeytinlik Ortaokulu'nun açılışına iştirak edecek.

(Adana/09.30-16.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinde "Kentsel Dönüşümde Yeni Yaklaşımlar" panelinde konuşacak.

(İstanbul/10.00)

4- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığını, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunu ve İstanbul Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(İstanbul/13.00/14.45/16.30)

5- TBMM'den

- Genel Kurulda, "yardımcı doçentlik" kadrosu yerine "doktor öğretim görevlisi" kadrosunun ihdas edilmesini öngören kanun teklifinin görüşmeleri başlayacak.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/15.00/15.30)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ile şubat ayı Tüketici Güven Endeksi verilerini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin kısa vadeli dış borç istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne hitap edecek.

(Birleşmiş Milletler)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları....

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılanmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesi Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık savunmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Sultanbeyli-Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylara ilişkin 3'ü rütbeli, 2'si er, 116'sı öğrenci 121 sanığın bulunduğu tefrik edilen dava Silivri'de görülecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan toplantı ile kalkışma günü tugayda yaşananlar ve burada darbecilerle çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk'ün de aralarında bulunduğu 4 kişinin şehit edilmesine ilişkin 51'i tutuklu, 4'ü firari 132 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

AA