Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL
Asya hisse senetleri, S&P 500 Endeks vadelile kontratlarındaki düşüş ve Japonya hisseleri son 4 seanstaki ilk kaybına yönelmesi ile birlikte, 6 günlük rallisini durdurararak düştü. Güney Kore hisseleri, 2 haftanın zirvesinden geri çekilirken, Hong Kong hisseleri 2 günlük tatilin ardından düştü. 
 
MSCI Asya Pasifik Endeksi, endüstri ve finans sektöründeki geri çekilmenin tkisiyle yüzde 0.8 düşerek, Hong Kong saatiyle 10.15'te 176.57 seviyesine indi. Endeks son altı günde yüzde 4.4 yükseldi ve bunun etkisi ile değerlemeler, 20 Nisan 2017'den bu yana gördüğü en düşük seviyeden toparlandı. S&P 500 endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 geriledi.
 
Philstocks Financial Inc.'da baş araştırmacı Jun Calaycay, "Yatırımcılar güvenli tarafta olmak istiyor. Bu nedenle, biz şu anda doların gidiş yönü, artan petrol fiyatları ve faizler gibi risklerin ışığında kar realizasyonu görüyoruz. Faiz oranları ve enflasyona dair endişeler hala kaybolmadı. Yükselen petrol fiyatları enflasyon beklentisine en büyük katkıyı yapıyor" dedi. 
 
OPEC Başkanı'nın petrol piyasasının yeniden dengelenmesinin üye devletlerin üretim kesintisini sürdürmesiyle hız kazandığını kaydetmesi ile birlikte petrol varil başına 62 doların üzerinde işlem gördü. Trafigura Group Pte'da şef ekonomist Saad Rahim'e göre, küresel stoklar yılın ikinci yarısında önemli miktarda düşmeye hazırlanıyor.
 
Japonya Topix Endeksi, 4.3 yükseldiği 3 günlük ralliden sonra, yüzde 1.1 düştü. Elektronik ve otomobil üreticiler düşüşte başı çekerken, yen dolar karşısında Kasım 2016'dan beri en yüksek seviyeden işlem gördü. Güney Kore Kospi Endeksi, won'un 2 haftanın zirvesinden geri çekilirken, yüzde 0.7 düştü ve 5 seanstan beri ilk kez aşağı yönde hareket etti. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, yaklaşık yüzde 0.2 olan kazancını tersine çevirerek, yüzde 0.3 aşağı yönde hareket etti. Çin, Tayvan ve Vietnam piyasaları tatil dolayısıyla kapalı.