Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley'e göre, ABD hisse piyasası, yılın başlarında daha yüksek seyreden tahvil faizlerinden gelebilecek potansiyel hasarın yalnızca bir kısmını gördü. 

Bankanın Londra merkezli Andrew Sheets yönetimindeki stratejistleri, Ocak sonu ile Şubat başı arasında yaşanan düzeltmeyi, "ana yemek değil, aperatif" olarak tanımlıyor. Stratejistler, Pazartesi günü yazdıkları notta, hisse senedi yatırımcılarının daha yüksek tahvil faizlerini zor sindirmiş olmalarının karşısında, enflasyona göre düzeltilmiş faizlerin kilit ölçeğinin son beş yıl boyunca seyrettiği aralığın dışına çıkmadığını belirtti. 

Stratejistler, yatırımcılar merkez bankalarından gelecek geniş çaplı politika normalizasyonunu beklerken, enflasyona göre düzeltilmiş faizlerin bu aralıktan çıkmasının, hisseleri çok daha fazla olumsuz etkileyebileceği yönünde görüş bildirdi. 

Raporda, görece düşük reel faizlerin, hisse senedi değerlemeleri için büyük bir destek oluşturduğu, bu yüzden de faizlerin yükselmesinin, hisselerin karlara bağlı olmak zorunda kalacağını işaret ettiği ifadesine yer verildi. 

JPMorgan stratejistleri de piyasalar için potansiyel bir dönüm noktası olmaları sebebiyle reel faizlere dikkat çekmişti.