Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Suriye'deki gelişmeler ve dolar endeksindeki yükselişle dün 3.79 seviyelerinden 3.81'in üzerine yükselen Dolar/TL yeni günde 3.78'e geriledi.

Tacirler Yatırım Başekonomisti Özlem Bayraktar Gökşen Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında kurda 3.77-3.80 bandında dalgalanmanın devam edebilecğeini söyledi. Gökşen "dolar endeksinde kısa vadede hızlı yükseliş beklemiyorum bu da TL için destekleyici olacak. Kurda bir risk unsuru olmadıkça 3.80'in üzerinde hızlanan bir hareket beklemem" diye konuştu.

Suriye'deki gelişmeler piyasalarca yakından takip edilecek. ABD'de ise bu akşam açıklanacak Fed toplantı tutanakları piyasalar açısından önemli olacak. ABD Merkez Bankası Ocak ayı toplantısında faizleri değiştirmeyerek yüzde 1.25-1.50 aralığında bırakmış, enflasyonun yükseleceğini belirtmiş, bu durum da piyasalarda 'şahin' olarak algılanmıştı.

Stratejist Cüneyt Paksoy önceki günkü değerlendirmesinde ABD'de güçlü enflasyon verisi sonrası Mart'ta faiz artış beklentilerinin yükseldiğini hatırlatarak "Bundan sonraki süreç nasıl evrilecek, piyasalar tutanaklardan detay arayacak, tutanaklarda enflasyonla ilgili bir sinyal aranacak" dedi.

Haftanın devamında da kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini açıklayacak. Genel beklenti S&P'den bir not değişikliği olmayacağı yönünde.