Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg HT'ye konuk olan Turkey Macroview Consultancy Başekonomisti İnanç Sözer ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

Merkez Bankası'ndan bu dönemde bir adım beklemediğini belirten Sözer, TL'de ciddi değer kaybı olmadıkça Merkez Bankası'nın mevcut duruşunu koruyacağını belirtti.

Sözer "Merkez Bankası aslında tek faiz politikasına geçmiş durumda. Bu politika nispeten yeterli sayılabilir. En azından bu yıl enflasyonda en kötünün geride kaldığını söyleyebiliyoruz. Yıl genelinde ise çift hane etrafında dalgalanan enflasyon göreceğiz" dedi. Mart toplantısında MB'den bir değişiklik beklemediğini belirten Sözer "TL'de ciddi değer kaybı görene kadar mevcut duruşunu koruyacaktır" diye konuştu. Sözer yıl sonu enflasyon tahmininin % 9.5 olduğunu, 2019'da da enflasyonda düşüşün sınırlı kalacağını öngördü.

"KISMİ VOLATİLİTE GÖREBİLİRİZ"

Son jeopolitik gelişmelerin piyasalara tam anlamıyla yansımadığını belirten Sözer, "Bu riskler kısa sürmeyecek gibi görünüyor. Dünkü haberler gibi haber akışıyla finansal piyasalarda kısmi volatilite görebiliriz...Türkiye jeopolitik riskleri barındıran ve finans piyasalarında ilave risk primine maruz kalan bir ülke. Dolayısıyla biz uzun süre boyunca bu kırılganlıkla yaşayacağız." dedi.