Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Çarşamba akşamı açıklanan Fed tutanakları sonrası 3.80'in üzerini test eden kur son işlem gününe 3.78 seviyelerinde başladı.

Dolar endeksi bu sabah %0.1 artıda işlem görürken Euro/TL 4.66 seviyesinde seyrediyor.

Sparta&Co Kurucu Otağı Taner Özarslan dün Bloomberg HT'ye doların önümüzdeki günlerde kuvvetlenmeye devam edebileceğini söyledi. Özarslan "ABD'de enflasyon yükseliyor. Bunun için Fed'in seri faiz artışlarını piyasa satın almaya başladı. Bu önümüzdeki günlerde doların kıvvetlenmesi anlamına gelecek" dedi. Özarslan Trump'ın politikalarına dair belirsizliklerin ön planda olduğunu ve bunun da doları durdurduğunu söyledi.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy ise "Yabancı yatırımcıların swap piyasasındaki varlığının Dolar/TL ’de 3.38-3.98 hareketinin başladığı Eylül seviyelerine geldiğini görüyoruz. Olası negatif haberlerin yabancıların pozisyonlarını stoplamasıyla dolar/TL’de hızlı harekete neden olması riski taşıdığını bir kez daha not ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Günün devamında yurt dışında kritik bir veri akışı bulunmuyor. İçeride Suriye'deki jeopolitik risklerin yansımaları takip edilecek. Akşam saatlerinde ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye'nin kredi notu değerlendirmesini açıklayacak.

Yatırım yapılabilir seviyenin iki kademe altındaki "BB" kredi notu ve "negatif" not görünümünde bir değişiklik beklenmiyor.