Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizinin yüzde 3 seviyesini aşıp aşmaması, yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ın yüksek tahvil faizleriyle ne şekilde başa çıkacağına bağlı olabilir. 

Janet Yellen'ın koltuğuna oturan Powell, bu hafta Salı ve Perşembe günlerinde gerçekleşecek 2 konuşma yapacak. Tahvil traderları, yeni Fed liderinin açıklamalarını yakından izleyecek. 

Powell, bazıları tarafından uzun süredir Yellen 2.0 olarak görülüyor. TD Securities stratejistleri, Powell'dan yeni hiçbir şey beklemiyor. 

Bluebay Asset Management kredi stratejisi yöneticisi David Riley, Bloomberg TV'ye verdiği röportajda, "Powell, süreklilik ve kademeli faiz artışlarını vurgulamaya çalışacak, ancak bir miktar şahinvari duyulmamasının onun için zor olacağını düşünüyorum" dedi. 

Bazı stratejistler, 10 yıllıkların faizinin yılın ilk haftalık düşüşünü yapmasına rağmen Fed'den daha şahinvari bir tutum bekliyor. 10 yıllıkların faizi, Fed'in son toplantı tutanaklarının yayınlanmasının ardından Çarşamba günü dört yılın en yüksek seviyesi olan 2.9537'ye ulaşmıştı. Bank of America ve Goldman gibi bankalar, yıl sonu tahvil faizi tahminlerini yüzde 3.25'e yükseltti.