Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Milyarder hedge fonu yöneticisi Ray Dalio, Avrupa'nın en büyük hisse senetlerinde karşısında 18.45 milyar dolarlık pozisyon aldı. Yatırım dünyasının çoğunluğu ise farklı düşünüyor.

ABD hisse senetleri, bu ay 9.7 milyar dolar gerilerken, Bloomberg verilerine göre Avrupa hisseleri 3.2 milyar dolar yükseldi. Dalio'nun şirketi Bridgewater Associates'ın rakipleri genellikle Avrupa hisselerinde yukarı yönlü pozisyon alıyor.

BB&T Institutional Investment Advisors Inc. varlık yönetimi birinde yönetici olan Rick Herman, “Şaşırdım. Bu büyük bir beklenti. Dalio ve takımı kendine çok güveniyor. Bu kesinlikle piyasa beklentisinin dışında. Avruğa hisse senetleri ucuz ve kar artışları güçlü.” dedi.

Bloomberg'ün hedge fonlarına anketine göre Bridgewater, Avrupa hisselerinde kısa pozisyon alanlar arasında bile öne çıkıyor. Kısa pozisyonlarının toplam değeri 23 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Dalio'nun pozisyonu 15 Şubat'taki 22 milyar dolardan gerilemesine karşın Cliff Asness'ın AQR Capital Management'ının hala yüzde 43 üzerinde.