Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çoğu Asya hissesi, ABD hisselerinin dört haftanın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından piyasalarda son günlerde gerçekleşen ralliyi genişletti. Yatırımcılar, Fed'in hisse senetlerindeki olumlu gidişatı rayından çıkarmamak adına para politikasını çok şiddetli bir şekilde sıkılaştırmayacağı yönünde fiyatlama yapıyor. 

Japonya hisseleri, üç yıldan daha fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaştı. MSCI Asya Pasifik Endeksi, S&P 500 Endeksi'nin ayın başında küresel piyasaların çökmesinden kaynaklı kayıplarının çoğunu geri almasının ardından Şubat ayında gerçekleştirdiği kayıpların neredeyse tümünü sildi. Çin hisseleri düştü ve Hong Kong hisseleri fazla değişmedi. ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yatırımcılar yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü yapacağı ilk halka açık konuşmasını beklerken iki hfatanın en düşük seviyesine inmesinin ardından fazla değişmedi. Petroldeki yükseliş sürüyor. 

Bir yandan, Kore Merkez Bankası, başkan Lee Ju-yeol'ün son politika toplantısında gösterge faizi yüzde 1.5 seviyesinde tuttu. Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Pazartesi günü yaptığı açıklamasında, özellikle Döviz piyasalarında son dönemde görülen volatilitenin yakından izlenmesi gerektiğini belirterek Euro Bölgesi ekonomisinin "güçlü bir şekilde" genişlediğini ve yetkililerin parasal teşvikte ısrarcı olmaya devam etmeleri gerektiğini dile getirdi. 

Piyasalar

*Japonya'da Topix Endeksi, Tokyo'da saat 14:16 itibarıyla yüzde 0.9 tırmandı. Nikkei 225 Endeksi yüzde 1 kazandı. 

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi, yüzde 0.3 tırmandı. 

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi, önceki kazancını tersine çevirmesinin ardından fazla değişmedi. Shanghai Bileşik Endeksi, yüzde 1.1 kaybetti.

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.2 düştü. S&P 500 Endeksi, Pazartesi gününü yüzde 1.2 yükselişle tamamladı. 

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.4 yükseldi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yatay seyretti.

*Euro, yüzde 0.1'lik bir yükselişle 1.2327 dolara çıktı.

*Yen, 106.89 dolarda fazla değişmedi.

*Sterlin, 1.3958 dolardan işlem gördü. 

* The MSCI Asia Pacific Index advanced 0.4 percent. 

*ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yaklaşık iki haftanın en düşük seviyesi olan yüzde 2.86'da yatay seyretti. 

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.2 kaybetti ve varil başına 63.79 dolara indi. 

*Altın, ons başına 1,332.94 dolarda yatay seyretti.