Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Ekonomi ve siyaset gündemi - 8 Mart 2018

1- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlanıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Dünya Kadınlar Günü Programı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, kadın milletvekilleriyle bir araya gelecek.

(TBMM/12.00)

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kadın Muhtarlar Buluşması'na katılacak.

(Aydın/10.30)

- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında yurt içi ve yurt dışındaki etkinlikler takip edilecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Konuk Evi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı kabul edecek, Türk-İş'i ziyaret edecek.

- Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde güven mektubu takdim edecek Brunei Darussalam Büyükelçisi Muhammed Şafi bin Hacı Kasım ve Laos Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçisi Kham-Inh Khıtchadeth ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/16.00/17.00/17.45/18.30)

3 - Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Berlin Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Türkiye basın toplantısına katılacak, Almanya'daki Türk toplum temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Berlin)

2- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Macaristan Savunma Bakanı Istvan Simicsko ile Dışişleri ve Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yla görüşecek.

(Budapeşte)

3- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneğinde kahvaltıya katılacak.

(Ankara/09.30)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerindeki görüşmeler sürecek.

- Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

(TBMM/14.00/16.00)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Akdeniz Ekonomi Forumu'na katılacak, Mersin Üniversitesi Rektörlüğünün ardından Mersin ve Adana'daki bazı fabrikaları ziyaret edecek.

(Mersin/10.30/12.00/13.30/Adana/15.30/16.30)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Portekiz İş Forumu'na katılacak, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile basın toplantısı düzenleyecek.

(Lizbon)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Milas Güney Ege 9. Uluslararası Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na katılacak.

(Muğla/11.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kadın Girişimciler ve Türkiye'de Kadın Hakları Paneli'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.30)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)

6- TÜİK, 2017 yılı bitkisel ürün fiyatları ve üretim değeri istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Avrupa Karin Kneissl ile görüşecek.

(Viyana)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davaya, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.(Ankara/09.30)

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde, biri polis iki kişinin şehit edildiği, 46 kişinin de yaralandığı Sarıyer'deki Borsa İstanbul'un işgal edilmesine ilişkin biri firari 10'u tutuklu 15 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin 19'u tutuklu 29 sanığın, ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından yargılanması İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan ''Uyanış'' filminin yönetmeni Ali Avcı’nın ''silahlı terör örgütü yöneticisi'' olmak suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ‘nün Bursa'daki iş adamları yapılanmasına yönelik davada 81 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek

(Bursa/10.00)

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

AA