Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Dolar/TL %0.7'nin üzerinde değerlenirken euro 4.77 ile tarihi rekorunu tazeledi.

Dün açıklanan cari açık verisi 7.10 milyar dolar olarak beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Veri sonrası dolar hafif yükselişini sürdürdü, ilerleyen saatlerde ise yükselişini hızlandırdı ve 3.84'ün üzerine çıktı.

Kur yeni güne de 3.83 seviyelerinde başlamasının ardından ilerleyen saatlerde yükselişi hızlandırdı ve 3.87'nin de üzerini görerek 3 ayın zirvesine çıktı. Euro da önce 4.75, ardından 4.77'nin üzerine yükselerek rekorunu yeniledi. Dolar endeksi de bugün sınırlı yükselişte. 

Rabobank Gelişen Piyasalar Döviz Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede doların daha da yukarı çıkabileceğini söyledi, 3.90 seviyesinin önemli olduğunu belirtti.

ABD ENFLASYONU BEKLENTİYE PARALEL

ABD enflasyon verisi beklentileri karşıladı. TÜFE Şubat'ta aylık % 0.2, yıllık % 2.2 arttı. Çekirdek TÜFE beklentiye paralel %0.2 arttı, yıllık bazda da yine beklenti doğrultusunda %2.1'den %2.2'ye yükseldi. Veri sonrası dolar/TL 3.86'dan 3.85'e gevşesi ancak yeniden bu seviyeye yükseldi.

ABD'de geçen hafta cuma günü açıklanan istihdam raporunda ortalama saatlik kazançlar verisinin beklentilerin altında kalması sonrası enflasyon verisi önemli olacak.

TÜFE'nin aylık %0.2, yıllık %2.1'den %2.2'e yükselmesi bekleniyor. Çekirdek enflasyonun ise yıllık %1.8 olması bekleniyor. Beklentinin üzerinde gelecek çekirdek enflasyon verisinin  doların küresel çapta değer kazanmasına neden olabileceği belirtiliyor.