Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:55'te güncellendi)

Dolar, Japonya hisse senetlerindeki yükseliş yatırımcıları kısa pozisyonlarını tutmaya iterken yen karşısında erken işlemlerde yeniden yükselişe geçti.

Bir traderdan edinilen bilgiye göre, dolar/yen paritesi kaldıraçlı fonlardan gelen alımlar ile yüzde 0.3 yükseldi ve 106.74'e çıktı. Yen, tüm G-10 paraları karşısında zayıfladı. Yen, Japonya Maliye Bakanı Taro Aso'nun bir arazi satışı ile ilişkili belgelerin değiştirildiğine ilişkin soruşturmada iş birliği yapacağını belirtmesinin ardından 106.26 seviyesine kadar çıkmıştı. 

ABD'de Salı günü yapılan açıklamaya göre tüketici fiyatları Şubat'ta yıllık yüzde 2.2, aylık ise yüzde 0.2 arttı. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler, ABD'de enflasyonun Şubat'ta bir önceki aya göre yüzde 0.2, bir önceki yılın aynı dönemine göre ise yüzde 2.2 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyordu.

Washinton Post'un haberine göre ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden aldı; göreve getirilecek isim ise CIA Direktörü Mike Pompeo. 

Söz konusu haberin ardından ABD Doları'nın önemli piyasa paraları karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, gün içi kazancını geri vererek TSİ 15:55'te yüzde 0.06 ekside 1,125.71 puan oldu.

(15:55'te güncellendi)