Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya hisseleri, bölgedeki pek çok endeksin gerilemesiyle düştü ve ABD Başkanı Donald Trump'ın ani yönetim değişiminin yatırımcı beklentisini olumsuz etkilemesi ile ABD hisselerinde gerçekleşen gerilemeyi takip etti.


MSCI Asya Pasifik Endeksi, Hong Kong saatiyle 10:42'de yüzde 0.6 kadar geriledi ve 4 günlük kazanç trendini durdurdu. Japonya'da Topix endeksi, Mitsubishi UFJ Financial Group Inc.'ın teknoloji ve bankacılık hisselerinde düşüşe neden olmasıyla yüzde 0.6 geriledi.


S&P 500 Endeksi Salı günü, Trump'ın ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un görevine son vererek, yerine CIA Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıklamasıyla, yüzde 0.6 geriledi. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0.5, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 1.1 düşüş kaydetti.


ABD'de Salı günü açıklanan tüketici fiyatları verisi enflasyonun Fed'in hedefine doğru yavaşça yaklaştığını gösterdi. Bu ayrıca, politika yapıcıların enflasyonun hedefe istikrarlı bir şekilde yaklaştığı ve bu yıl üç faiz artırımına gidileceği yolundaki öngörüleri ile uyumlu bir durum.


JPMorgan Portföy Yönetimi yetkilisi Tai Hui Tillerson'un görevine son verilmesinin piyasada nasıl bir etki yapabileceğini değelendirdi. Hui, "Piyasa, hızlı bir biçimde enflasyona dair endişelerinden uzaklaşarak, ABD'de devam eden siyasi belirsizliğe odaklandı" diyerek, Fed'in gelecek haftaki toplantıda para politikasına dair konumunu netleştirerek piyasa güvenine istikrar getirebileceğini aktardı.