Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Garanti Bankası Yardımcı Başekonomisti Seda Güler Mert "Moody's kararı sonrası TL varlıklar daha negatif ayrışmayla fiyatlanıyor" dedi.

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Mert, Merkez Bankası'nın bugünkü PPK özetinde bir farklılık olmadığını belirterek "Enflasyondan muzdarip bir Merkez Bankası'yla karşı karşıyayız. Enflasyon konusunda kaygılılar. Çift hanede kalacak enflasyon riski fiyatlanmaya başladığından bunun bono piyasasına da yansıdığını görüyoruz." diye konuştu.

Mert çekirdek enflasyonun görüntüsünün de gayet olumsuz olduğunu, yılın ilk yarısında çekirdek enflasyonun yüzde 11'in üzerinde kalacağını öngördü.

"DOLARDAKİ HAREKET ENDİŞE VERİCİ"

Mert, Dolar/TL 'nin son dönemdeki hareketinin endişe verici olduğunu belirterek "Dolarda bugün düzeltme oldu ama gelinen noktada Moody's kararı sonrası sanki TL varlıklar daha negatif ayrışmayla fiyatlanıyor. Aslında ekonomide yeni bir hikaye yok. Dışsal kırılganlıklarımız zaten vardı. Buna rağmen büyüme hikayesi sunuyorduk. Bu risklerin tekrar konuşulması bizi negatif ayrıştıran konu oluyor." şeklinde konuştu.

Merkez Bankası'nın şu anki duruşunu koruyacağını öngören Mert "Ancak son günlerdeki negatif ayrışma kalıcı olursa MB'nin sıkılaşma yönünde adım atabileceğini de senaryomuza eklemiş durumdayız" yorumunu yaptı.