Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, TMSF Başkanı Gülal, gayrimenkul şirketlerinden Dumankaya ve Fi Yapı'nın satışının masada olduğunu belirterek, "Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde." şeklinde konuştu. 

Gülal, "Henüz FETÖ şirketleri satış halinde olmadığı için gelip isteyen olmadı ama genellikle enerji şirketlerini soranlar var. Bu süreçte şirketleri hemen satalım kaygımız yok. Dolayısıyla orada muhafazakar davranıyoruz. Koza İpek'in satış dedikodusu var ama bunlar sadece dedikodu." bilgisini verdi. 

İhtiyacı olan şirketlere kendi bünyelerinde kaynak aktardıklarına dikkati çeken Gülal, "Naksan Plastik Fabrikası'nı teminen 150 milyon lira kaynak aktardık. Orada biz 2 bin 300 kişilik istihdam sağladık. Avrupa'nın en iyi plastik fabrikalarından birisi. Önemli bir milli servet. Dolayısıyla katma değer üretmesine teminen oraya kaynak aktarıp çalıştırdık." ifadelerini kullandı.

11'İNCİ DENEME 

Adabank'ın satışına ilişkin son durumu paylaşan Gülal, "Adabank'ın 11 kez satılması denendi. Şu anda İslam Kalkınma Bankası'nın iştiraki üzerinden görüşmelerimiz devam ediyor. Henüz daha imza atmadık ama onlar ciddi bir alıcı. Muhammen bedel de karşı tarafla konuşuldu." diye konuştu. 

TMSF'nin bugüne kadar 26 bankanın hakim ortaklarından 23 milyar dolarlık tahsilat yaptığını belirten Gülal, "Tahsilat çalışmalarında son aşamadayız. Yeni TMSF başkanı sıfatıyla hareket imkanım çok fazla yok. Geçmiş 15 sene içerisinde yapılabilecek her şey yapılmış vaziyette. Biz biraz daha zorlayarak 5 yıllık süreç içerisinde 1 ya da 1,5 milyar dolar tahsilat yapabiliriz diye düşünüyoruz." yorumunu yaptı.