Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Asya'da hisse senetleri, Japonya hisselerinin ülkedeki siyasi kargaşanın yatırımcılar arasında gerginlik yaratmasıyla düşmesi ve Apple'ın ik kez kendi ekranlarını üretme yönündeki hamlesinin bölgedeki üreticileri aşağı çekmesiyle birlikte karışık seyretti. 

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Apple'ın yeni nesil MicroLED ekranlar geliştirmek üzerine önemli miktarda yatırımda bulunduğunun belirtilmesinin ardından teknoloji hisselerinin aşağı çekmesiyle birlikte düştü. Japonya göstergelerinde düşüş, bir noktada yüzde 1'i aştı, Güney Kore hisselerinde de aşağı yönlü bir hareket gözlendi. Avustralya, Hong Kong ve Çin hisseleri yükseldi. 

Yen, Japonya genelinde yapılan anketin Başbakan Shinzo Abe kabinesine olan desteğin azaldığını göstermesiyle güçlendi. ABD Hazine tahvili faizleri yükseldi ve dolar denge buldu.

 

Piyasalara bu hafta yön verecek önemli gelişmelerden biri Powell önderliğinde düzenlenecek ilk Fed politika toplantısı olacak. Powell, bu yıl 3 yerine 4 kez faiz artırılmasına açık olduğunu belirtmişti.  

Bir yandan, Bitcoin, yüzde 13'lük sert düşüşünün ardından yeniden 8,000 doların üzerine çıktı. Petrol, varil başına 62 dolar civarından işlem gördü. 

Piyasalar

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, yüzde 0.3 düştü.

*Japonya'da Topix Endeksi, yüzde 0.7 geriledi.

*Güney Kore Kospi Endeksi, yüzde 0.6 kaybetti.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. 

*S&P 500 endeks vadelileri, yüzde 0.2 geri çekildi. 

*Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.1 yükseldi. 

*Yen, dolar karşısında yüzde 0.2 güçlendi ve parite, 105.81'e indi.

*Euro, yüzde 0.2'lik bir düşüşle 1.2270 dolara geriledi. 

*ABD 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, 1 baz puan yükselerek yüzde 2.85'e çıktı.

*Batı Teksas Petrolü (WTI), yüzde 0.6 düştü ve varil başına 62 dolara indi.

*Altın, yüzde 0.2'lik bir düşüşle ons başına 1,312.18 dolardan işlem gördü.