Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Yeni haftaya 3.92 seviyelerinden başlayan, ardından kademeli artışla 3.95'in üzerine yükselen dolar yeni güne de 3.94 seviyelerinde başladı.

Türk Lirası gelişen piyasa para birimleri arasında en fazla 2. düşen para birimi oldu, TL yıl başından beri ise Arjantin pesosu ve Filipin pesosunun ardından % 3.59 ile en fazla düşen 3. para birimi oldu.

Yılbaşından bu yana G10 para birimleri dolar karşısında % 2.53 değer kazandı.

Euro/TL ise rekorlarını bugün de sürdürdü ve 4.8710 ile rekor tazeledi.

Borsa İstanbul Endeksi dün yüzde 0.04 düşüşle başladığı günü yüzde 1.51 düşüşle tamamlamıştı. Perform Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yalçınkaya Bloomberg HT'ye yurt içi piyasalardaki son ayrışmada cari açık rakamları, Moody's'in not indirimi ve jeopolitik risklerin etkili olduğunu belirtti.

Haftanın devamında Fed'in faiz kararı doların seyri açısından önem teşkil ediyor. Fed'in faiz artışına kesin gözüyle bakılırken bu yıl 3 yerine 4 faiz artışı olacağına yönelik sinyal vermesinin doların yükselişini destekleyeceği belirtiliyor.

COMMERZBANK'TAN DOLAR TAHMİNİ

Commerzbank yolladığı bir notta Dolar/TL 'de orta vadeli hedefleri olan 3.90'a şimdiden ulaşıldığını, sene sonu beklentisi olan 4 seviyesinin de yakında erişilebilir olduğunu belirtti.

Kurum "dolar/TL bu hedeflere daha önce olduğu gibi ulaşabilir ancak Merkez Bankası tepki verecek ve bu döngü sona erecektir" ifadesine yer verdi.