Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya'da hisse senetleri, Fed'in politika kararı öncesi,  ABD'de teknoloji hisselerindeki satışların piyasada havayı olumsuz etkilemesinin ardından düştü ve Topix Endeksini üçüncü günde de aşağı yönde harekete zorladı.

Aralarında Keyence Corp. ve Sony Corp.'un da bulunduğu teknoloji  şirketleri, Facebook'un ABD Başkanı Trump'ın seçim çalışmalarıda kullanılmak üzere kullanıcıların bilgilerini paylaştığı haberlerinin yayılmasıyla ABD'de bilgisayar ve internet firmalarının düşüşünün ardından en çok değer kaybeden hisseler oldu. Topix, anketlerde Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin destek kaybettiğinin anlaşılmasıyla, Pazartesi günü son 2 haftanın en büyük düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından kayıplarını genişletti. Arazi satış skandalının ortaya çıkmasının Abe'nin oylarını olumsuz etkilemiş olabileceği kaydediliyor.

Tokyo Ichiyoshi Asset Management Co.'da yönetici Mitsushige Akino, "ABD'de teknoloji hisselerindeki satışlar dikkate alındığında, piyasa beklentileri tamamıyla kötüye gitti ve Fed öncesi özellikle yatırımcıların beklemede kalması Japonya hisselerine baskı yaptı" diyerek, Abe'ye desteklerdeki düşüşün "Abenomi (Başbakan Abe tarafından yürütülen ekonomik politikalar) ve reflasyoncu politikadan uzaklaşma riskini" güçlendirdiğini ifade etti.

Piyasalar

*Topix Endeksi yüzde 0.6 gerileyerek, Tokyo saatiyle 12:41'de 1,709.05 seviyesine geriledi.

* Nikkei 225 yüzde 0.9 düşerek, 21,268.93 seviyesine düştü.

* Yen dolar karşısında yüzde 0.1 değer kaybederek, 106.27'a çıktı.