Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in bu akşamki faiz kararı piyasaların radarında. İnfo Yatırım FX Araştırma Uzmanı Cem Gönen Fed'in noktasal grafikte faiz artış beklentisinin 4'e yükseltilmesi durumunda kurun yeni rekor seviyelere yükselebileceğini öngördü.

Ay başından beri bonodaki çıkışların kuru tetiklediğini belirten Gönen bundan sonraki süreçte Fed'in atacağı adımların gelişen ülke paralarını ve TL'yi direk etkileyeceğini söyledi.

Gönen "Faiz artışlarının hızı çok önemli. 4 faiz artış beklentisi artınca piyasalar dalgalanmaya başladı. Nokta grafiklerde 4'e doğru kayış görürsek dolarda ciddi baskı yaratabilir. Dolar endeksinde 92-93'lere yükseliş eğilimi görebiliriz, bu da kurda yeni rekor seviyeyi tetikleyebilir." diye konuştu.


Faiz artış tahminlerinde revizyon beklemediğini belirten Gönen "Çünkü son gelen veriler ve Trump'ın tavırları büyüme hedeflerini bir miktar aşağı çekti. Bu faiz artışlarının sendelemesine neden olabilir. Ama sürpriz gelirse yeni rekorlar gelebilir. Dolarda ilk aşamada 3.97-3.98 bandı görülebilir. Olası gevşemelerde ise ilk destek 3.8970 olacaktır." değerlendirmesini yaptı.