Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Saxo Capital Yurtdışı Piyasalar Koordinatörü Özgür Hatipoğlu, Bloomberg HT'de yayımlanan Yatırım Bülteni Programı'na telefonla bağlandı. "FED faiz beklentisini dörde çıkartırsa altın yatırımcısı defansta kalmalı" dedi

Hatipoğlu, ""FED faiz beklentisini dörde çıkartırsa altın yatırımcısı defansta kalmalı" dedi.

Özgür Hatipoğlu, "Böyle bir durum karşısında altın yatırımcısının defansta kalmasında fayda var. Hatta bunun öncesinde bile. Çünkü eğer faiz artırım süreci beklenenden daha hızlı olacaksa, dörde artırılacaksa altında çok sert satışlar görülebilir. Eğer üç olursa o zaman piyasa tepkisi biraz daha karışık olabilir ama böyle bir şart altında da benim tahminim endekslerin bir süre daha güçlü kalabileceği yönünde" dedi.

Hatipoğlu, "Nitekim Bank of America'nın yaptığı ankette yatırımcılara "Kaçın üzerinde giderse, siz hisse tarafından çıkıp da tahvil tarafına paranızı kaydırırsınız" diye sorduklarında önemli bir çoğunluğu on yıllık faizin 3.5 civarına geldiği zaman bunu yaparım yanıtını vermiş. Bu da demek oluyor ki, hisse senedi tarafında biraz daha yatay/yukarı olmak için şans var gibi gözüküyor. Fiyatlamalar da bu şekilde olabilir" yorumunu yaptı.