Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Geçen haftalarda 4.03 ile tarihi zirve seviyeleri test eden, dün de 3.96'dan 3.98'e kadar yükselen Dolar/TL yeni günde beklentinin hafif üzerinde gerçekleşen enflasyon verisi sonrası 3.97 - 3.98 bandındaki seyrini sürdürdü.

Akşam saatlerinde tekrar yükselişe geçen dolar/tl 3.9938 seviyesin kadar çıktı. Daha sonra 3.99 seviyesinin altına gerileyen dolar, TSİ 17.50'de 3.9860 civarında seyrediyordu.

Dolar/TL'deki yükselişin bir diğer nedeni de ABD dolarının diğer önemli para birimleri karşısında yükselmesiydi. Dolar uluslararası piyasalarda ABD'de oto satışlarının artmasından dolayı değer kazandı. 

 


Bugün açıklanan veriye göre Mart ayında enflasyon aylık % 0.99, yıllık % 10.23 ile beklentilerin hafif üzerinde gerçekleşti. Bloomberg HT Araştırma Bölümü'nün Mart ayı enflasyon anketine göre TÜFE'nin aylık %0.95, yıllık %10.19 olması bekleniyordu.

NoorCM Yurtiçi Piyasalar Satış Müdürü Mert Yılmaz Bloomberg HT'ye "siyasi, jeopolitik riskleri ve seçime yönelik riskleri bir miktar bertaraf edersek belki Türk Lirası'nda rahatlama görebiliriz. Ama şu an edindiğim izlenim TL varlıklarda bir miktar toparlanma olsa da 3.85 - 3.88'lerde alıcının tekrar gelebileceği yönünde..." değerlendirmesini yaptı.

Haftanın devamında ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi de piyasaların yönü açısından önemli olabilir.