Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin en büyük otomobil üreticilerinden  Fiat Chrysler Automobiles NV, General Motors Co. ve Ford Motor Co.'nun satışları Mart ayında, sektördeki agresif indirimlerin etkisiyle beklenenden daha yüksek çıktı.

Autotrader'ın kıdemli analisti Michelle Krebs, "Çok başarılı bir aydı ve beklenenin üzerindeydi," dedi ve "Bu durum geçmişteki tahmini ortadan kaldırabilir. Bazı teşvikler vardı, ancak vergi geri ödemeleri geliyor ve ekonomi" iyi şeklinde görüş bildirdi.

GM, Mart satışlarının yüzde 16 arttığını kaydetti ve bu, analistlerin tahminlerinin üç katı bir oranı işaret ediyor. Ford'un hafif araç satışları yüzde 3.5 artış gösterdi. Analistlerin tahminleri satışların yüzde 0.8 artacağı yönündeydi.

Oto üreticilerinin çoğu, geçen yıla göre bir iş günü daha fazla olan bu yılın Mart ayında satışlarda küçük çaplı bir artış bekliyordu. Satışların, mevsimsel trendlerden arındırılmış yıllıklandırılmış hızdaki artışının 16.8 milyon adet olması bekleniyordu. Bu beklenti, Mart 2017 döneminin hızına eşit ve Harvey Kasırgası'nın Ağustos ayında Teksas Körfezi bölgesindeki faaliyeti olumsuz etkilemesinden buı yana en düşük seviyeyi işaret ediyordu.

Edmunds'ın sanayi analizinden sorumlu icra direktörü Jessica Caldwell, "Sağlıklı ilk çeyrek rakamları sektörün güçlü bir zemin üzernde olduğunu işaret ediyor, abcak bu, yeni araç satışları için diğer bir bayrak yıl beklememiz anlamına gelmiyor," dedi ve "Satışlar yüksek volümlü yaz aylarında alışveriş yapanların istedikleri anlaşmaları bulamaları ile hızlı düşmeye başlayabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Fiat Chrysler Mart ayında otomobil ve hafif kamyon satışlarını yüzde 14 artırdı ve beklenti artışın yüzde 1.9 olması yönündeydi. Jeep markalı spor ürünüün satışı ise yüzde 45 arttı.