Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Chicago Ekonomi Klübünde konuşan Fed Başkanı Powell, "Faiz artışları Fed'in hedeflerine ulaşmasını destekliyor" açıklamasını yaparak "Faiz artışında çok hızlı ya da çok yavaş olma arasında denge kurmalıyız. Fed kademli faiz artışını tutturma beklentisi içerisinde" dedi. 

İş gücü piyasası güçlü konumda

Powell ücretlerdeki hafif yükselişin, iş gücü piyasasında aşırı sıkılaşmaya işaret etmediğini ve iş gücü piyasasını "güçlü" gördüğünü ve güçlü kalmaya devam etmesi beklentisinin olduğunu kaydetti. Powell pek çok göstergenin iş gücü piyasasının "tam istihdam oranına" yakın olduğu sinyali verdiğini sözlerine ekledi.

Jerome Powell FOMC'in sabırlı yaklaşımının ABD'nin bugünkü güçlü ekonomisine olumlu katkısı olduğunu söyledi. 

Enflasyon hedefimiz yüzde 2 

Powel, "FOMC'deki görev arkadaşlarım ve ben inanıyoruz ki, ekonomi şu anki yolunda devam ettiği sürece, kademeli faiz artışları bu amaca ulaşmada en büyük katkıyı sağlayacak" dedi. Powell, "Enflasyon hedefimizi yüzde 2'de tutmaya devam edeceğiz. Enflasyonun orta vadede yüzde 2 seviyesinde kalmasını bekliyoruz. Yıllık bazda enflasyon bu baharda belirgin şekilde artmalıdır" açıklamasını yaptı.

Gümrük vergisinin kısa dönemde etkisi olmayacak

Powell  "Gümrük vergisi tartışmaları henüz başlangıç seviyesinde. Ticaret konuşmalarının ekonomik görünüm üzerinde kısa vadede etkisi olmayacak. Gümrük vergisi fiyatları yukarı yönde hareket etmeye zorlayacak, ancak değerlendirmek için erken bir dönemdeyiz. ABD daha güçlü bir mali sisteme sahip." dedi.

Gümrük vergisi kısa vadede Fed'in takip ettiği yolu etkilemeyeceğini belirten Powell, iş dünyasi liderleri ticaret politikasını "biraz riskli" gördüğünü  kaydetti.