Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya'nın batısındaki Münster kentinde bir minibüs kalabalığa daldı, ölü ve yaralılar var. Alman polisi, minibüsün Kiepenkerl heykelinin yer aldığı bölgedeki yayaların arasına dalması sonucu ölülerin olduğunu doğrularken, saldırganın da ölenler arasında olabileceğini belirtti. 

Almanya İçişleri Bakanlığı sözcüsü Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, mevcut bilgilere göre olayda 4 kişinin öldüğü belirtti.

SÜRÜCÜ İNTİHAR ETTİ

Münster polis sözcüsü Andreas Bode ise gazetecilere yaptığı açıklamada, araç sürücüsünün olayın ardından intihar ettiğini söyledi.

Münster polisi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, insanların şehir merkezinden uzak durmaları ve ambulanslar için yolların açık tutulması çağrısında bulundu.

Sosyal medya üzerinden farklı spekülasyonların yayılmaması istenen açıklamada, olay yerinden fotoğrafların paylaşılmaması istendi.

Alman basını 3 ölü, 30 yaralı olduğunu belirtirken, bir terör saldırısı olup olmadığı konusu ise netlik kazanmadı. 

Münster şehir merkezi kordon altına alındı. Civar kentlerden yaralılar için helikopter takviyesi istendi. Kordon altına alınmış bölgede patlayıcı araması yapılıyor.

haberturk.com