Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

19 firmanın 23 projesine verilecek teşvikler açıklandı. 135 milyar TL'lik 23 projeyle 134 bin dolaylı istihdam sağlanması hedefleniyor.

Yatırım teşviklerinden yararlandırılacak en büyük yatırıma, elektrikli araç enerji depolama sistemlerine yönelik 28 milyar 396 milyon liralık projeyle Vestel imza atacak. Zorlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin bu tür teşviklerle sıçrama yaptığını hatırlatarak son teşviklerin "önemli ve yerinde" olduğunu söyledi.  

Teşviklerden yararlanacak firmalardan biri olan Alvimedica'nın Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton "Çok mutluyuz, bizim için önemli bir gün. Yeni fabrikamızı yapmamız için, İtalya'dan teknolojiyi transfer edebilmemiz için, Türkiye'de birebir stentlerimizi üretmek ve yakında kalp kapakçığı dahi yapabilmemiz için bu teşvikler çok önemliydi, sabırla bekliyorduk. Bugün büyük bir gün. Teşviklerin cari açığımıza da çok büyük katkısı olacak." diye konuştu.

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kibar "Bu yatırımımız alüminyum sıcak haddeleme teknolojisi üzerine kurmayı planladığımız tesisle alakalı. Bu yatırım Türkiye'de üretilemeyen alüminyumun değişik alaşımları üzerindeki ithalatı ikame etmenin yanı sıra ihracat pazarları, savunma sanayi, gemicilik sektörü ve değişik sektörlerde değişik alaşımlardaki birçok ürünün yerli imkanlarla tedarik edilebilmesine imkan sağlayacaktır" dedi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise Bloomberg HT'ye "Bundan sonra madenlerimizi son ürüne kadar gelen süreçlerin tamamında değerlendirmek istiyoruz. Artık maden satmak değil, katma değeri yüksek ürün satmak istiyoruz. Teşviklerle hem istihdama hem ihracata katkıda bulunurken aynı ürünün ithalatını da ikame etmiş olacağız, teşvikleri bu şekilde görebiliriz" dedi.