Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Gedik Yatırım Yurtiçi Satış Müdürü Eral Karayazıcı Borsada yükselişin devam edebileceğini söyledi.

Karayazıcı "Türkiye'nin en büyük avantajı, erken seçime görece iskontolu varlıklarla girilmesi. Piyasa seçim kararını sevdi çünkü ekonomi üzerinde yaratacağı yük minimum olacak.

Piyasa güçlü bir geri dönüşe imza attı ve seçime yok hükmünde muamele yapıyor. Ben bu yaklaşımın önümüzdeki günlerde süreceğini düşünüyorum. Çünkü Münbiç operasyonunun da seçim sonrasına kalmasını sağlayacak. Bu da piyasalar için bir avantaj. Yurtdışına paralel seyri daha muhtemel buluyorum." diye konuştu.

Borsada 115 - 116 bine kadar yukarı eğilimin sürebileceğini kaydeden uzman "Dolar/TL 3.85 civarına gelirse bu yılki değer kaybının önemli bölümünü geri alacaktır" dedi.

İlk Söz programına konuk olan Saxo Capital Menkul Değerler Genel Müdürü Savaş Divanlıoğlu erken seçimle piyasalardaki belirsizliklerin daha hızlı şekilde bertaraf edileceğini söyledi.

Divanlıoğlu "Finansal piyasalarda şöyle bir görüş de var; 2 ay sonra seçime gidilecek. Ekonominin iyi görünmesi önemli. O yüzden dolar/TL iyi bir yerde tutulmaya çalışacaktır. Bunun da yapılmasının metodları belli. Merkez Bankası'nın toplantısında zaten faiz artışı bekleniyor. Belki sadeleştirmeye doğru atılan bir adımla faizlerin olduğu yere getirilmesi piyasalara büyük ihtimalle çok iyi yansıyacak, kurun ateşini de hızlı şekilde söndürecektir." dedi.

Bu toplantıda MB'nin muhtemelen faiz arttıracağını öngören Divanlıoğlu Merkez'in bu adımının uzun dönemli bir iyileştirme olmayacağının da altını çizdi.