Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs tarafından 18 Nisan tarihinde yazılan rapora göre, Türkiye'de yapılacak erken seçimlere rağmen şirketin ülke ekonomisi görünümüne ilişkin görüşleri değişmedi. Şirket, ekonominin üretim açığı ve artan cari açık ile birlikte aşırı ısınmakta olduğu, enflasyonun inatçı bir şekilde yüksek kalacağı ve dış finansman kalitesinin bozulacağı yönündeki görüşlerini koruyarak TL'nin hassas kalmaya devam edeceğini öngörüyor. 

Goldman'ın değerlendirmesine göre, erken seçim kararı, siyasi süreksizliğin getirdiği riskte azalmaya ve seçim sonrasındaki siyasi ortamda düzelmeye yönelik piyasa beklentilerini artırmış olabilir. 

Raporda, Türkiye'deki ekonomik gidişatı daha sürdürülebilir bir yola koymada ihtiyaç duyulan teşviklerin varlık fiyatları için yakın dönemde olumlu olacağı konusunda hala şüphelerin mevcut olduğu kaydedildi. 

Goldman, TCMB'den bu yıl 150 baz puanlık faiz artışı bekliyor ve TL'deki düşüşün 25 Nisan'daki toplantıya dek devam etmesi durumunda sıkılaşmanın üçüncü çeyrekten ikinci çeyreğe çekilmesini öngörüyor.