Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Güney Kore Wonu, ABD tahvil faizlerindeki yükseliş ve ABD hisse senetlerindeki düşüşün gelişmekte olan piyasa varlıklarına olan talebi sınırlandırmasıyla, Asya'daki para birimleri içinde sert düşüş gösteren para birimi olurken diğer Asya para birimleri de düşüş yaşadı.

ABD Hazine Bakanlığı, hassas teknolojilerdeki Çin yatırımlarını frenlemek için acil durum kanununu kullanmayı planlıyor.

ABD'de 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün yüzde 2.93'e çıkarak bu yılın en yükseğinin 2 baz puan altında seyretti.

Maybank'ta kıdemli stratejist Christopher Wong, "Teknoloji satışları nedeniyle daha düşük bir risk iştahı sözkonusu" dedi.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi dördüncü günde de yükseldi.

Japon Yeni jeopolitik ve ticari risk endişeleriyle düştü. Yeni Zelanda Doları, Japon Yeni ve Avustralya Doları, ABD Doları karşısındaki düşüşe öncülük ettiler.

Çin Merkez Bankası (PBOC) günlük fiksingi yüzde 0.01 oranında düşürdü.

IBK Securities'de ekonomist Park Ok-hee, "Won, gelecek hafta muhtemelen Güney ve Kuzey Kore arasındaki zirve öncesinde 1.050-1.060 seviyelerinde olacaktır" dedi.

Dolar/Hint Rupisi paritesi beşinci günde de düştü.

Endonezya Merkez Bankası'nın faiz oranlarında değişiklik yapmamasının ardından Goldman Sachs "Endonezya Merkez Bankası'nın yakın gelecekte enflasyonu kontrol altına alma konusunda baskı altında kalması beklenmiyor" açıklamasını yaptı.

Küresel fonlar, 18 Nisan'da net 1.52 trilyon rupi (110 milyon dolar) değerinde Endonezya tahvili sattı.