Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Stratejist Arzu Toktay petrol fiyatlarında yaşanan yükselişi Bloomberg HT'ye değerlendirdi. Toktay petrolde düzeltme yaşanabileceğini ancak geri çekilmelerin kısa vadeli olabileceğini söyledi.

Toktay şu değerlendirmeyi yaptı; "Suudi Arabistan'da 2019'da da üretim kısıntısının devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamaları var. Rusya'da ise arz talep dengesine bakıldığında bu yıl için üretim kısıntısında yumuşama olması gerektiğine dair açıklama görüyoruz.

Bu haber akışıyla beraber petrolde bir miktar dalgalanma devam edebilir ancak özellikle artan jeopolitik riskler ve Mayıs'taki BMGK toplantısında ABD'nin  İran'a yaptırımları devam ettireceği beklentisiyle petrol fiyatları yükseldi.Dün Brent petrolün varil fiyatı 75 dolara yaklaştı, ABD tipi petrol de 70 dolara yaklaştı..Dolar endeksini de hesaba katınca petrolde bir baskı olabilir.

Gelinen seviyelerde ABD petrolünde 70 dolar civarı, Brent'te de 75 dolar civarı şimdilik geçilmesi zor olan seviyeler olarak görünüyor. Bir miktar geri çekilme olabilir. Öte yandan küresel iyileşme devam ediyor, bu şartlar altında geri çekilmeler muhtemelen kısa vadeli olacak" ifadesini kullandı.