Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmesi sona erdi. Görüşme sonrası Kılıçdaroğlu ve Akşener ortak açıklama yaptı. Akşener, "100 bin imza ile adaylığımı sürdürmek istediğimi belirtmek isterim" dedi.

İYİ  Genel Başkanı Meral Akşener, CHPGenel Merkezi'ne geldi. CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki kritik görüşme sona erdi.

İYİ Parti lideri Akşener her şartta cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklamıştı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. CHP'de dün gerçekleşen MYK ve PM'de Kılıçdaroğlu'na ittifak ve cumhurbaşkanı adayı ile ilgili görüşmeler için tam yetki verildi. 

Öte yandan Kılıçdaroğlu, Akşener görüşmesinden hemen önce muhalefetin ortak adayı olacağı iddiaları konuşulan Abdullah Gül ile ilgili açıklamalar geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "YETER... Bu kadar spekülasyon canımıza tak etti. Bütün amaç bizim içimizde bir tartışma yaratıp moralimizi düşürmek CHP’nin gündeminde Abdullah Gül diye bir isim olmadı, şimdi de yok, olmayacak da." dedi.

Akşener: Kendilerini ziyaret sebebimiz üstün demokrasi hareketlerine teşekkür etmekti. Diğer taraftan merak ediyorsunuzdur, 25 Ekim'de kurulduk, 1 Nisan'da kurultayımızı yaptık. 100 bin imza ile İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adaylığımı sürdürmek istediğimi belirtmek isterim. Bir demokrasi katliamının önüne geçildi, tekrar teşekkür ediyorum. Partimizin sloganı da Türkiye ve milletimiz iyi olacak." dedi.

Kılıçdaroğlu:Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, biz demokrasiyi savunanlar hangi parti olursa olsun 24 Haziran ve 25 Haziran'da bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz. Bundan yüzde yüz eminim. Demokrasi birlikteliğini sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum.