Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Anadolubank Genel Müdür Yardımcısı Recep Atakan "genelde her metinde kullanılan 'ihtiyaç duyulunca parasal sıkılaştırma yapılacaktır' ifadesi bu kez hayata geçti. Zaten yükselme potansiyeli olan enflasyon dönemine giriyoruz.. Bir yandan kur artışının getireceği enflasyon baskısının metne girmesi kur artışından endişe duyduğunu gösteriyor." dedi.

Piyasanın sevdiği bir karar alındığını ancak siyaset cephesinde eleştirebileceğini kaydeden Atakan "seçim sonrası ekonomi senaryoları hala çok iyi değil. Bundan dolayı bu karar piyasadaki volatiliteyi düşürecek yönde kuvvetli bir karardır." değerlendirmesini yaptı.

Atakan bu faiz artışı yetersiz kalır, kur tekrar yükseliş gösterirse Merkez Bankası'nın sonraki toplantısında bir faiz artışı daha yapma potansiyeli olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burak Saltoğlu kararı olumlu bulduğunu, bu adımın bankanın bağımsızlığıyla ilgili tartışmalara ilişkin mesaj olduğunu da belirterek "Seçimden önceki son toplantı olan 7 Haziran'da bir şey yapacağından emin değilim, o nedenle önden yüklemeli faiz artışı yapmış olabilir" diye konuştu.

Turkish Bank Yönetim Kurulu Danışmanı Tuğrul Belli kararı olumlu bulduğunu belirterek "büyük ihtimalle nisan ayında da enflasyon beklentinin üzerinde gelecek gibi..Pek çok bakımdan doğru bir karar oldu" dedi.