Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi ekonomisinde yavaşlama olduğuna işaret eden göstergeler nedeniyle bankanın faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Başkan Mario Draghi'nin konuşması izlenecek. 

Natixis Araştırma Birimi Analisti Dirk Schumacher bankadan bir aksiyon beklemediklerini belirterek "Toplantıda söylemin de değişmesini beklemiyoruz. Haziran toplantısında varlık alım programına dair bir söylem olabilir" diye konuştu.

Avrupa Merkez Bankası Aralık 2017'ye kadar aylık 60 milyar euro olan net varlık alım miktarını Ocak 2018'den Eylül 2018 sonuna kadar aylık 30 milyar euro seviyesinde devam ettireceğini açıklamıştı.

Başkan Draghi geçen hafta Washington'daki IMF toplantısında "Büyüme ivmesinin sürmesi bekleniyor" diyerek ekonomiye dair iyimserliğini koruduğunu göstermişti.

2017 yılı Euro Bölgesi ekonomisi için güçlü bir sene oldu ancak bu yılın başında üretim ve güvende yaşanan düşüşün enflasyon görünümünü tehdit ettiği belirtiliyor.

Société Generale Avrupa Ekonomisti Anatoli Annenkov geçen hafta yolladığı bir notta "Yavaşlama geçici olsa bile Haziran ayına kadar enflasyonda iyileşmeyi olası görmüyoruz, bu da AMB'yi varlık alımını uzatmayı yeniden değerlendirmeye itebilir. Faizlerin de Haziran ve Eylül 20198'da artmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Çoğu yatırımcı ve ekonomist ilk faiz artışını 2019 yılının yaz aylarında bekliyor.

CNBC