Advertisement
HABERLER ABONE OL

24 Haziran'da yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa etmesi için bugün son gün. Adaylık başvurusu yapmak isteyen kamu görevlileri bugün saat 17.00'ye kadar başvurularını yapabilecek.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 19 yıldır Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Yusuf Ziya Yılmaz, TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Kaya AK Parti'den aday adayı olmak için görevlerinden ayrıldı.

Habertürk TV'den Sibel Erdem'in aktardığına göre önceki seçimlere göre yoğun bir istifa olmadı. Bunun nedeni olarak kamu görevlilerinin erken seçime hazırlıksız yakalanması gösteriliyor. Bir diğer neden olarak da cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanların Meclis dışından atanabilecek olması nedeniyle milletvekilliğine ilginin düşmesi gösteriliyor.

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Tahir Akyürek, partisinden milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa etti.

2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Ak Parti'li Tahir Akyürek, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı  olmak için bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıya meclis üyelerinin yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı da katıldı.

İstifasini açıklayan  Akyürek, Konya'ya büyükşehir belediye başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğini ve bundan sonra da milletvekili olarak hizmet etmek için milletvekili aday adayı olmak amacıyla  görevinden istifa ettiğini söyledi. Herkesten haklarını helal etmeyi isteyen Akyürek, 

''Üçüncü  dönemimiz olması, yeni sürecin  hızlı gerçekleşmesi  ve yapılan istişareler sonucu  millivetili aday adayı olmak üzere müracaatımızı yapmamız gerekti. Bugün itibareyiyle belediye başkanlığndan istifa ederek ayrılıyorum.''

Akyürek istifa ettiği içinde başkanlık görevini meclis 1'inci başkan vekili Mithat Büyükalim'in yürüteceğini ve 10 günlük süre içinde de meclis içinden yeni belediye başkanının seçileceğini söyledi.