Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Sparta&Co Kurucu Ortağı Taner Özarslan Bloomberg HT'deki Akıllı Para programına konuk oldu.

Özarslan Avrupa tarafında faiz artırımı veya tahvil alımını sonlandırma gibi bir durum olmayınca euro'nun değer kaybetmeye başladığını, Euro/Dolar 'ın önümüzdeki dönemde 1.17 - 1.18'lere doğru kayabileceğini söyledi.

Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın bugünkü toplantıda sadeleştirme konusundaki mesajlarını değerlendiren Özarslan "Uzun süredir sadeleşme raftaydı, şimdi daha çok dillendirilmeye başlandı. GLP'den böyle bir fonlamanın yapılıyor olması uluslararası tarafta da iyi anlaşılamıyor. Piyasa profesyonelleri dahi yatırımcıya bunu anlatamıyor..

O yüzden Merkez Bankası sadeleşme için adım atacağını söyledi, Merkez Bankası haziran'da sadeleşmeyle ilgili marjinal fonlama faizini yukarı çekerek bir adım atacak gibi görünüyor" dedi.

Borsa

Özarslan seçime kadar oynaklık olabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi, "Teknik olarak bakarsak piyasa aşağı gelmek istiyor..Teknik olarak bozulmanın nedeni genelde yabancı satışları.

Seçime kadar haber akışıyla borsada oynaklık olur. Seçimden sonra da yapısal reformlara bakılacak, yatırımcı faizin nereye geleceğine, enflasyonun nereye geleceğine bakarak borsaya yatırım yapacak. Enflasyon öngörülebilir noktada mı yoksa daha mı hızlanacak bunların hepsi soru işareti. O yüzden borsada da seçici davranmak gerekecek"