Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri uzun yıllardır boğa piyasasında(fiyatların yüksekşil eğilimi gösterdiği) bulunuyor. Ancak, geleceğe dair getiri görünümü oldukça zayıf ve hızla daha da zayıf konuma gidiyor.

Morgan Stanley'e göre, geleceğe dair getiri bekletileri 11 yılın en düşük seviyesinde ve bu demek oluyor ki beklentiler ekonomik krizin öncesinden bu yana en düşük seviyesinde.

 Mart sonu itibariyle S&P 500 için getiri bekletisi sonraki 12 ay için yüzde 10.4 idi. Böyle bir kazanç yatırımcılar tarafından çok iyi karşılanmasına rağmen, Morgan Stanley "getiri oranı Ocak 2007'den bu yana en düşük beklentide" şeklinde bir not yazmıştı. 

Bazı analistler aylardır, hisse senedi değerlemesi, değişen merkez bankası politikaları ve yavaşlayan küresel büyüme için aylardır alarm veriyorken, Morgan Stanley son 4 aydır görünümün zarara uğradığını hesapladı ve "2017'nin sonundan beri ABD hisse senetleri için piyasa beklentileri sert bir şekilde düştüğü" ifade edildi.

Birinci çeyrek kar sezonu son derece güçlü olurken,pek çok analist bu büyümenin en yüksek noktasının görülmüş olabileceği hakkında uyarıyor.