Advertisement
HABERLER ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, partisinin cumhurbaşkanı adayını 4 Mayıs Cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda açıklayacaklarını bildirdi.

Bülent Tezcan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlere yönelik, herkesin CHP'nin cumhurbaşkanı adayının ne zaman açıklanacağını merak ettiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı adayımız Türkiye'de bir yeni dönemde, yeni bir başlangıç olacak. Ben burada cumhurbaşkanı adayı ismi açıklamayacağım ama bir daha aday ne zaman açıklanacak sorularını bitireceğiz. Bütün planlamamızı yaptık. Cumhurbaşkanı adayımızı cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda büyük bir buluşmayla açıklıyoruz. Hazırlıklarımıza başladık, bütün vatandaşlarımızı davet ediyoruz."

Tüm Türkiye'nin 4 Mayıs Cuma günü CHP'nin adayını öğreneceğini anlatan Tezcan, parti örgütlerinin heyecanla o günün hazırlığını yaptığını aktardı.

"Kulis bilgisi aramanıza gerek kalmasın diye ne zaman açıklanacağını şimdiden duyuyoruz." diyen Tezcan, "Cuma gününü bekleyin. Daha erken değil, daha geç de değil. Cuma günü saat 10.00'da Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonunda cumhurbaşkanımız açıklanacak. Türkiye için hayırlı, uğurlu olsun, güzel şeyler yaşayacağız." ifadesini kullandı.

"ÖNEMLİ BİR NOKTADAYIZ"

Parti grup toplantısının olup olmayacağının, grup kararının alınıp alınmayacağının sorulması üzerine Tezcan, CHP grubunun Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdiğini anımsattı.

Bu nedenle teknik ve hukuki olarak buna gerek duyulmadığını ifade eden Tezcan, grup kararının alınıp alınmayacağının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun takdirinde olduğunu, parti grubunun oy birliğiyle Kılıçdaroğlu'na bu konuda yetki verdiğini bildirdi.

Tezcan, partilerle anlaşma sağlanıp sağlanamadığının, ittifak duyurusunun yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, "Demokrasi güçlerini parça parça sandığa götürmek isteyen heves, başarısız kalacak. Demokrasi güçleri sandıkta, birlikte, bir arada hareket etme yeteneğine sahip olduğunu gösterecek." değerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin, "Bir uzlaşı sağlandı mı?" sorusuna Tezcan, "Önemli bir noktadayız." yanıtını verdi.

Marmaris'teki programı dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gazete Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın aktardığına göre, "Aday illaki CHP kökenli olsun” söylemi yanlış" demişti. Kılıçdaroğlu, genel başkanın cumhurbaşkanı adayı olmasını da doğru bulmadığını belirtmişti.

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte şu ana kadar belli olan cumhurbaşkanı adayları: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek. Akşener, Karamollaoğlu ve Perinçek 100 bin imza ile aday olacaklarını açıklamıştı.  HDP'nin adayı ise 4 Mayıs'ta açıklanacak.

Haberturk.com