Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Çarşamba günü, "Bankacılık sektörü riskleri doğru yöneterek pozitif görünümü koruyacak yapıda ve güçtedir" başlıklı bir yazı yayınladı. 

TBB'nin açıklamasında, ABD'de yükselen faizlerin, petrol ve emtia fiyatlarındaki artış eğiliminin ve uluslararası ve bölgesel politik risklerin artmasının, gelişen ülkeleri olduğu gibi Türkiye'yi de etkilemekte olduğu kaydedildi. 

Yazıda, "İç ve dış şokların yaşandığı son onbeş yılda Türkiye ekonomisi ortalama yüzde 6’ya yakın büyümüştür. Bankacılık sektörü büyümenin sağlıklı olarak sürdürülmesine destek olacak yapıda ve güçtedir; uluslararası düzenleme ve denetim kurallarına tam uyumludur" ve "Hükümetimiz başta olmak üzere ilgili tüm kurumlar ile yakın istişare ve işbirliği sayesinde, beklenmedik durumlarda aracılık işlevini sağlıklı olarak yerine getiren bankacılık sektörü, büyük ölçüde uluslararası gelişmelerin neden olduğu son dönemdeki zorlu süreçten kaynaklanan riskleri de doğru yöneterek pozitif görünümünü koruyacak kabiliyettedir" ifadelerine yer verildi.