Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce Amasya Mitingi'nde vatandaşlara hitap etti. İnce, "Cumhurbaşkanı olursam tek başıma bir şey yapmayacağım. Mesela tek başıma bütçe yapmayacağım. Cumhurbaşkanının tek başına bütçe yapma yetkisini Meclis'e geri vereceğim." dedi. İnce, cumhurbaşkanı olur olmaz OHAL'i kaldıracağını da belirtti.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

"24 Haziran'da cumhurbaşkanı olduğumda yargıyı düzenleyeceğiz. 3 ay içinde bağımsız, tarafsız olacak. Yani ABD, Almanya siz de yargı düzgün değil diyemeyecek. 3 ay içinde düzelteceğiz. Sonra ABD'ye döneceğim, şimdi senden FETÖ'nün iadesini istiyorum diyeceğim. Mübarek Ramazan gününde söz veriyorum. ABD iade etmezse, 24 Aralık'ta İncirlik'teki ABD askerleri Noel'i ABD'de kutlarlar. İster iade et, ister ABD'de kutlasınlar. Bu kadar basit."

"Polislere söz veriyorum 3600 göstergenizi çözeceğim. Subay alıyor, Astsubay neden alamıyor? Adaletsizlikleri gidereceğiz. Öğretmenlerin 3600 sorununu çözünce 200 bin öğretmen emekli olacak, yerine gençler gelecek. Polisleri sendikalı yapacağız. Angarya yok. 40 saat üstü mesailerini vereceğiz. Bunların her birini çözeceğiz."

"Benim çocukluğum meralarda, traktör üstünde geçti. Köylünün, çiftçinin halinden anlarım ben. Öyle yaşadın, öyle büyüdüm. Ekonomimiz kötü değil mi? Muharrem İnce sen ne yapacaksın? Anlatıyorum. Dün MB Başkanı'nı parti merkezine çağırdı. Sen bunu yaparsan dış dünya sana güvenmez. Burada hukuk yok der, uluslararası sermaye güvenli bir liman ister. Dolar 4.50, euro 5.50. Binali Yıldırım'a souyorlar, Dolar ne olacak diye? Dolsa ne olur, dolmasa ne olur diyor. Bu cıvıklıktan kurtulacağız, devlet adamı olacağız."

"AK Parti'nin 16 yılda en kötü yaptığı şey dış politika ve eğitimdir. Yol yaptı mı, yaptı. Kötüsünü yaptı. Köprü yaptı mı, yaptı. Ama geçsen de ödüyorsun geçmesen de? Sonra diyor ki? Ey CHP. Benzettim mi, Allah benzetmesin. Ben de soruyorum, ey Erdoğan sen hiç şeker fabrikası yaptın mı? Size fizik öğretmeni Muharrem İnce olarak söz veriyorum. Ben okuldayken kana kana su içerdik, şimdi çocuklar 3 TL'ye su içiyor. Söz veriyorum, çocuklarınız kana kana su içecek. Çocuklarımızı iyi yetiştireceğiz. Onlar tezek desin, pislik desin, ben gelecek diyeceğim. Öğrenci kartını gösteren herkese müzeler bedava olacak."

"Vatanın ve milletin bağımsızlığını, milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır. Bunu birlikte yapacağız. Bu cumhuriyet ruhunu yeniden diriltebilmek için birlikte hareket edeceğiz. 19 Mayıs ve 29 Ekim'de gençlere 500'er lira verilecek. Ben millete yalan söylemem. Bu parayı CHP, Muharrem İnce vermeyecek. Bu para toplanan vergilerden verilecek. Söz veriyorum, her yıl 10 bin öğrenciyi yurtdışına göndereceğiz. Peki ekonomi neden sen cumhurbaşkanı olunca düzelsin? Vatandaş sorsun bunu. Türkiye her yer ile kavgalı. Türkiye'nin yargısına Avrupa güvenmiyor. Mahkemelerin talimatla çalıştığını biliyor, güvenmiyor, yatırım yapmıyor. Benim cumhurbaşkanlığımda mahkemeler özgür olacak, güven verecek. Yatırım gelecek. Bürokrat atarken, sağcı mı, solcu mu diye bakmayacağım? Bizden mi, değil mi diye bakmayacağım? Ehliyeti var mı, bu mesleği yapabilir mi ona bakacağım. Dertleri beni indirmek diyor, vallahi değil. Benim derdim, doları, mazotu, benzini, euroyu, faizi indirmek. Sen oradan inince bunlar iniyorsa, sen de in be kardeşim, ne olacak?"

"2017'de açıkladıkları orta vadeli programda 2020'de dolar 4.02 olacak diyorlardı. 2018'deyiz dolar 4.47. Batıyoruz,batıyoruz Amasyalılar. OHAL'i ilan ettiklerinde dolar 3 lira seviyesindeydi. OHAL'in size, çiftçiye, öğrenciye faydası var mı? Bir tek ona faydası var. Cumhurbaşkanı Muharrem İnce olsun, yeminini etsin, mazbatasını alsın, bir gün sonra OHAL kalkacak."

"Şu an ülkeyi tek başına yönetiyor. Cumhurbaşkanı olduğumda tek başıma bütçe yapmayacağım. Cumhurbaşkanının tek başına bütçe yapma yetkisini kullanmayacağım, Meclis'e geri vereceğim. Suriyelilere 40 milyar harcadın. O paraya 2 milyon ev yapardın. 2 milyon aile ev sahibi olurdu. 2 milyar dolara saray yaptın, o parayı sen nereden bulduysan ben de oradan bulacağım."

"Dünyanın neresinde medya varsa röportaj yaptı. Bizim medya korkuyor gelemiyor. Şimdi Amasya'dan söylüyorum. Bu mitingi vermeyen hangi kanalsa önünde mitin yapacağım. Türkiye'yi 3B ile buluşturacağız. Sloganımız 3B, bunu birlikte başaracağız. Kendimi sizlere, sizi de Allah'a emanet ediyorum. Bir dakika, bir şeyi unuttum. Saraya falan gelmeyin 24 Haziran'da. Ben orada oturmayacağım. Ben 14 yıl kirada oturdum, yeni bir ev aldım. Evime doyamadım, evden çıkmam. Bu kadar insan da benim eve sığmaz ama." 

HT