Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan Bloomberg HT'deki Üst Düzey programında Arzu Maliki'ye konuk oldu.

Yatırım yaparken dolarla borçlanmamaya çalıştıklarını söyleyen Okan "Borçlanmayı asgari düzeyde tutuyoruz, ikincisi dolar ile borçlanmamaya çalışıyoruz; tabii ki yatırım yapacaksanız, borçlanacaksınız ama Türk parasıyla...Geliriniz dolarsa dolar ile borçlanabilirsiniz.." diye konuştu.

Miami'de 300 milyon dolarlık konut projesi yapacaklarını söyleyen Okan "toplam 389 daire satacağız, projede otel de var." dedi.
Miami'nin yatırım için cazip olduğunu belirten Okan "Türkiye'de maalesef otel doluluk oranları çok düşük; orada minimum %90-95; ve doğal olarak yatırımcı neresi cazipse oraya gidiyor." dedi.

Okan Tuzla'da 140 ünitten oluşan diş hekimliği hastanesi açtıklarını belirtti.

Kazakistan Astana'daki yatırımlarından bahseden Okan "Kazakistan'a ilk gittiğimizde Sultan Makarna yapmıştık; sonra büyüdü, biz onun müteahhidiydik sonra satın aldık, şu anda o bölgenin Rusya dahil en büyük un, irmik, makarna fabrikası bize ait Sultan markasıyla..

Ayrıca bisküvi, çikolata, şekerleme fabrikamız var; Astana'da müteahhit olarak en önemli binaları biz yapmıştık..Şimdi o müteahhitlik işine ara verdik, başka arsa ve gayrimenkul yatırımlarımız da bulunuyor Kazakistan'da. Burdan da özellikle Rusya ve çevre ülkelere ihracat yapıyoruz, Çin'e de ihracatımız artacak iyi gidiyor.

2018'de Miami projemiz en büyük yatırımımız bir de Üniversitemiz her geçen gün büyüyor, şimdi orada Akfırat Kampüsümüzde Türkiye'nin en büyük Kültür Sanat Merkezi'ni yapıyoruz, 1550 kişilik konferans salonu, Kütüphane, çok amaçlı salon ve bir Sergi Salonundan oluşuyor..İnşallah Eylül ayında açılışını yapacağız." dedi.

Okan Üniversitesi olarak ilk kez Türkiye'de "sürücüsüz araç" yaptıklarını belirten Okan mühendislik fakültesiyle bunu geliştirdiklerini, Türkiye'nin kurtuluşunun katma değerli ürünler üretmekten geçtiğini söyledi.

Okan ortaklık ve halka arz planları olmadığını da sözlerine ekledi.