Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ve beraberindeki heyet 600 kişiden oluşan milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na teslim etti. CHP listeleri de YSK'ya götürülüyor.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım sabahın erken saatlerinde partinin genel merkezine gelerek milletvekili adayı listelerine son şeklini vermek için mesaiye başladı. AK Parti'de hazırlanan milletvekili aday listeleri YSK'ya götürüldü. AK Parti'nin 27. dönem milletvekili aday listesinde 25 yaş altı aday sayısı 57 olurken 8 engelli milletvekili adayı da listelerde yer aldı. YSK'ya sunulan aday listesinin 126'si kadın. 167 AK Parti milletvekili yeniden aday oldu. AK Parti'de en genç milletvekili adayı, Kocaeli'den 11'inci sırada aday gösterilen 18 yaşındaki Elif Nur Bayram oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, "16.27 itibariyle listelerimizi teslim etmiş bulunmaktayız. İnşallah milletimize hayırlı olur diyoruz" açıklamasında bulundu. 

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve beraberindeki heyet milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

Saadet Partisi, İYİ Parti, HDP, Vatan Partisi, HÜDA-PAR aday listeleri de YSK'ya götürüldü. MHP milletvekili aday listesini daha önce YSK'ya teslim etmişti. 

Bağımsız Türkiye Partisi 24 Haziran'da yapılacak seçime katılmama kararı aldı.

HT