Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

08:00 Petrol fiyatları, yatırımcıların Venezuela'da ham petrol üretiminin daha da düşeceğine ilişkin riskleri değerlendirmeleri ve ABD'de petrol stoklarının üst üste üçündü hafta da düşeceği beklentileri ile yükselişini sürdürdü.

08:30 Çin, otomobiller üzerindeki gümrük vergisini yüzde 25'ten yüzde 15'e düşüreceğini açıkladı.

09:00 Borsa güne yükselişle başladı.

11:30 Fitch tarafından yazılan raporda, Türkiye'de para politikası bağımsızlığının azalmasının not üzerinde baskı yaratacağı belirtildi.

12:00 Twitter'dan açıklama yapan Şimşek, "Özenle ve dikkatle belirlenmiş listelerde yer alan partimizin 27. dönem milletvekili adaylarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum." dedi

 14.00 Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Dumasında, ABD ve diğer ülkelerin Rusya’ya yönelik olası yaptırımlarına cevap verme hakkı imkanı tanıyan yasa tasarısı kabul edildi.

18:00 Borsa yükselişle kapandı.

18:10 Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's (S&P), Türkiye'nn mali durumunun TL'deki sert düşüş için harekete geçilmezse, oldukça hızlı kötüleşebileceğini kaydetti.

18:45 ABD Hazine Bakanlığı İran Devrim Muhafızları bağlantılı olduğu belirtilen 5 İranlı ile ilgili yeni yaptırımlar açıkladı.

22:40 Dolar/TL 4.6733 ile tüm zamanların rekorunu kırdı. Euro ise 5.50'nin üzerine çıkarak en yüksek seviyesine dokundu.

23:00 ABD borsaları yükselişle başladığı işlem gününü gerilemeyle kapattı. Gerilemeye tekrar gündeme gelen jeopolitik riskler ve ticaret politikasındaki belirsizliğin neden olduğu belirtildi.