Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bank Of Tokyo Mitsubishi FX Stratejisti Lee Hardman bir takım faktörlerin gelişen piyasa para birimlerinde satış baskısına neden olduğunu söyledi.

Bloomberg HT'deki Yatırım Kulübü programında soruları yanıtlayan Hardman "Gelişen piyasa paraları ciddi baskı altında, dışsal faktörler dezavantajlı hale geliyor. Fed faiz artıracak, dolar da toparlandı, ABD tahvil faizleri yükseldi.

Türkiye özeline bakıldığında da mükemmel fırtına diyebileceğiz bir ortam var. Ülkedeki şartlar endişe kaynağı yaratıyor. TL'deki satışa kayıtsızlık olması ve Erdoğan'ın geçen haftaki yorumlarında para politikasını kontrol altına alacağını söylemesi yatırımcı için endişe kaynağı oldu." şeklinde konuştu.

MB'nin daha agresif faiz artırması gerektiğini belirten Hardman "Ama geçen haftalarda Arjantin'in agresif faiz artışı para birimlerindeki güveni sağlamaya yetmedi. Yani, burada mesele sadece MB politikaları değil. Hükümet de politika yönünü değiştireceğine dair bir şeyler açıklamalı." dedi.

Hardman doların stabilize olmasının gelişen piyasalardaki satış baskısını sonlandırmasına yardımcı olabileceğini ifade etti.