Advertisement
HABERLER ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'in Menderes ilçesinde vatandaşlara seslendi. İnce'nin konuşmasından satırbaşları şöyle: 

- Size projemi söyleyim: Bir barışacağız, kucaklaşacağız. CHP'lilerin değil 81 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım. İki büyüyeceğiz, üç adil bölüşeceğiz. 3B'yi 3Y ile kuracağız.

- Ben size üretim vadediyorum. Ben size gelecek vadediyorum.

- Neymiş ben otomobil fabrikası istemiyormuşum. Bakın otomobili yapan mı, otomobili yapan robot mu, robotun yazılımını yapan mı güçlüdür? 

- İtalyan'dan Türkiye'de elbise diktiriyorlar. İtalyanlar markasını çakıyor üstüne biz üç beş kuruş kazanıyoruz, onlar parayı kazanıyor. Bir otomobilden 100 euro para kazanıyoruz. Boşa çalışıyoruz. Çünkü markamız yok. 

- Türk gençlerini iyi yetiştireceğiz. Alman, İngiliz, Amerikan gençlerinden daha iyi yetiştireceğiz. Her yıl 10 bin gencimizi yurt dışına göndereceğiz, devlet verecek parasını. 

- Finlandiya'da en düşük emekli maaşı ile en yüksek emekli maaşı arasında 2 kat fark var Türkiye'de 9 kat. Bu farkı indireceğiz. Cumhurbaşkanı olduğumda emeklilerle ilgili kanun çıkaracağız. Kanun şu; emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda o zamanki asgari ücreti alacak. 

- Gençler 19 Mayıs ve 29 Ekim'de 500 TL alacaksınız. Bu parayı Türkiye Cumhuriyeti verecek.

- Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak.